Ecuador

Ecuadoriaanse keuken:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Kalfsvlees op Creoolse Wijze
  2. Pindasoep

 

PINDASOEP

tekstbestand

Pindasoep uit Ecuador, bereid door de Happy Chief Cook.

Ik hou zelf van pittig eten, daarom heb ik het zaad in de rode Spaanse peper gelaten.
Ondanks dat het zaad van de pepers erbij zit is de pindasoep niet erg pittig, maar wel lekker.

Deze pindasoep is een vegetarisch gerecht.

Hoe kleiner de ingrediënten gesneden worden, des te sneller is het gaar.

De zwarte peper heb ik in een vijzel gemalen.

Bereidingstijd: 75 minuten.
Aantal personen: 6 à 8.

Ingrediënten:

1 eetlepel arachideolie,
2 uien,
2 solo clove knoflook,
2 rode Spaanse pepers,
1 rode paprika,
500 gram aardappelen (bintjes),
1 wortel in blokjes gesneden,
3 blokjes groentebouillon,
1,5 liter kokend heet water,
150 gram zachte pindakaas,
140 gram maïskorrels,
15 gram verse koriander,
zout naar smaak,
zwarte peper vers gemalen,
2 eetlepels geroosterde pinda's.

Benodigdheden:

5 liter pan met zware bodem en deksel,
houten spatel,
koksmes,
snijplank/hakblok,
staafmixer.

Voorbereiding:

Snijd kop en kont van de uien, en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine vellen en snipper de uien fijn.

Snijd het kontje van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde schil en hak de solo clove knoflook ragfijn.

Snijd de rode Spaanse pepers in de lengte doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de rode Spaanse pepers fijn.

Snijd de rode paprika in parten en verwijder het zaad en de witte zaadlijsten.
Snijd de rode paprika eerst in reepjes en daarna in blokjes.

Was de aardappelen schoon en schil de vel eraf.
Snijd de aardappelen in blokjes.

Was en schil de wortel.
Snijd de wortel in blokjes.

Bereiding:

Verhit de arachideolie in een pan op middelhoog vuur.

Bak de uien, de knoflook, pepers en de paprika tot alles zacht is.

Voeg de aardappelen, wortel toe.
Verkruimel de groentebouillon blokjes erover en schenk het kokend heet water erover.
Roer alles goed door elkaar.
Breng het aan de kook en reduceer dan het vuur.

Leg het deksel op de pan met een kleine spleet en laat het minimaal 25 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.

Laat in de tussentijd de maïs uitlekken en hak de koriander fijn.
Houdt een beetje koriander apart voor garnering.

Pureer de soep met de staafmixer, tot het smeuïg is.

Zet het vuur weer hoog en voeg de pindakaas, maïs en de koriander toe.
Laat het 4 minuten koken onder voortdurend roeren.

Breng de pindasoep op smaak met zout en zwarte peper.

Schep de pindasoep in borden en garneer het met grofgehakte pinda's en een beetje koriander.

Serveer de pindasoep met knapperig brood.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 22 Oktober 2011.