EGYPTISCHE SALADE

tekstbestand

Egyptische salade, bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudige salade die snel bereid is.

Bereidingstijd: 15 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 trostomaten,
1 komkommer,
2 rode uien,
bosje bladpeterselie,
1 citroen,
3 eetlepels olijfolie extra vergine,
versgemalen zwarte peper naar smaak,
zout naar smaak.

Bereiding:

Snij elke tomaat in doormidden en vervolgens in dunne plakjes.

Snij de komkommer in plakjes.

Snij de kop en kont van de rode ui en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de droge vellen en snijd de rode ui in zeer dunne ringen.

Hak de peterselie fijn.

Meng deze 4 ingrediënten met elkaar.

Pers de citroen uit en klop het citroensap samen met het zout en de zwarte peper stevig en goed door elkaar.
Schenk de dressing over de salade.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 22 Juli 2012.