FUL SUDANI (EGYPTISCHE PINDA-BITTERKOEKJES)

tekstbestand

Ful Sedani (pinda-bitterkoekjes), een gerecht uit Egypte bereid door de Happy Chief Cook.

Op de foto, het tweede baksel.

In plaats van een zakje vanillesuiker uit de winkel, heb ik eigen gemaakte vanillesuiker gebruikt.

De koekjes zijn zoet, luchtig en bros.

Ik heb het aantal eiwitten verdubbelt omdat de keukenmachine 1 eiwit net niet meepakt.

Bereidingstijd: ongeveer 55 minuten.
Hoeveelheid: ongeveer 50 stuks (2 bakplaten vol).

Ingrediënten:

125 gram ongezouten pinda's,
2 eiwitten,
1 snufje zout,
150 gram fijne suiker,
8 gram vanillesuiker,
1/2 theelepel amandelessence.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Rooster de pinda's onder regelmatig schudden onder de grill goudbruin en hak ze grof.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en lepel er vervolgens voorzichtig de (vanille)suiker en de amandelessence door.
Voeg de pinda's toe.

Leg bakpapier op een bakplaat en vet het in.
Maak met behulp van een theelepel kleine hoopjes van het pindamengsel op het bakpapier en bak de koekjes in 20-25 minuten goudbruin onderin de oven.

Let tegen het einde van de baktijd goed op, het verschil tussen perfect en mislukt bedraagt nog geen minuut.

U heeft in totaal 2 bakplaten vol, maar het beslag blijft goed genoeg om het in 2 keer te bakken.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 8 Januari 2012.

Bron: Koos Manders.