EnglishKIPKEBABS

tekstbestand

De kipkebabs met ui en Romaatjes zijn zeer mals en zacht van smaak. Een gerecht uit Egypte, bereid door de Happy Chief Cook.

De kipkebabs met ui en Romaatjes zijn zeer mals en zacht van smaak.

Bereidingstijd: 65 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

2 dubbele kipfilets, of 4 enkele kipfilets,
2 eetlepels volle yoghurt,
1 theelepel zout,
0,5 theelepel kurkuma,
0,25 theelepel mosterd,
1 theelepel kerriepoeder,
0,25 theelepel gemalen kardemom,
2 theelepels citroensap,
2 theelepels azijn,
16 halve uienschillen,
16 Romaatjes,
4 tomaten,
peterselie,
witte rijst.

Bereiding:

Snijd elke kipfilet in 10 dobbelstenen.

Meng de volle yoghurt, zout, kurkuma, mosterd, kerriepoeder, kardemom, citroensap en azijn.
Vermeng de stukken kip met de marinade.
Laat de stukken kip hierin minimaal een half uur marineren.

Rijg aan 8 spiesen achtereenvolgens 1 stuk kip, 1 romaatje, 1 stuk kip. 1 uischil, 1 stuk kip, 1 uischil, 1 stuk kip, 1 romaatje en 1 stuk kip.

Rooster ze ongeveer 20 minuten op de barbeque of onder een hete grill (hete lucht 200 graden Celsius) totdat ze licht gebruind zijn.

Serveer ze op borden, sprenkel er citroensap over en garneer ze met verse tomaten, witte rijst en peterselie.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 8 November 2009.

Bron: Koos Manders.