PITTIGE KOFTA

tekstbestand

Pittige Kofta, kruidige gehaktstaven in een pittige tomatensaus. Bereid door de Happy Chief Cook.

Heerlijke kruidige gehaktstaven in een pittige tomatensaus, klaar om te serveren.

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

500 gram mager rundergehakt,
2 uien,
1 solo clove knoflook,
0,5 theelepel kaneelpoeder,
1 theelepel cayennepeper,
1 eetlepel verse munt,
3 eetlepels olijfolie,
5 trostomaten,
1 klein blikje tomatenpuree (68 gram),
gemalen komijn naar smaak,
0,25 liter kokend heet water,
1 blokje kippenbouillon,
snufje zout naar smaak,
vergemalen zwarte peper naar smaak.

Bereiding:

Snij de kop en kont van de uien en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de droge bruine vellen en snipper de uien fijn.

Snij het kontje van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de droge vellen en hak de solo clove knoflook ragfijn.

Hak de verse munt fijn.

Meng het magere rundergehakt met de helft van de fijngesnipperde ui, solo clove knoflook, munt, kaneelpoeder en een snufje zout en versgemalen zwarte peper.

Vorm van het gehaktmengsel korte gehaktstaven en leg ze daarna een kwartier in de koelkast om op te stijven.

Kerf de trostomaten rondom 2 keer in en dompel de tomaten in kokend heet water ongeveer 30 seconden tot een minuut.
***Zodra de vel los begint te laten kan u ze uit het water halen.***
Verwijder de vellen, snijd de trostomaten in vieren en verwijder het zaad en de harde kern.
Snij de trostomaten daarna in kleine blokjes.

Verhit de olijfolie en de cayennepeper in een zware koekenpan en bak de gehaktstaven hierin rondom bruin en gaar in 15 à 20 minuten tijd op laag vuur.
Leg daarna de gebraden gehaktstaven apart en dek ze af met aluminiumfolie.

De saus:

Verhit de zware koekenpan met de achtergebleven olijfolie en bak de andere helft van de uien goudbruin op matig vuur.

Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze op hoog vuur tot een papperig, dikkere saus.

Giet de kippenbouillon erbij, samen met de tomatenpuree, gemalen komijn en de versgemalen zwarte peper naar smaak.
Breng het al roerende aan de kook en zet dan het vuur laag.

Leg de kofta's in de saus (af en toe draaien) en laat het even samen pruttelen totdat de saus op de gewenste dikte is.

Serveer het met rijst, couscous of bulgur en een eenvoudige Egyptische salade.

Pittige kofta geserveerd met witte rijst, een eenvoudige salade en tahinapastasalade.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 22 Juli 2012.

Bron: atma-reizen.