TAHINAPASTA

tekstbestand

Tahinapasta (sesampasta) bereid door de Happy Chief Cook.

Tahinapasta is een pasta gemaakt van geroosterde sesamzaad die verkocht wordt in Griekse winkels en in supermarkten zoals Delhaize en GB.

Het smaakt naar gemalen pinda's die een diepe en donkere ondertoon hebben.

Om droge kruiden te malen maak ik gebruik van een koffiemolen.

Deze is erg eenvoudig zelf te maken.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Hoeveelheid: 0,15 liter.

Ingrediënten:

160 gram sesamzaad,
1 theelepel zout,
4 eetlepels arachideolie.

Benodigdheden:

pan met antikleeflaag,
schaal,
koffiemolen,
theelepel,
vork.

Bereiding:

Rooster het sesamzaad op middelmatig vuur in een droge pan met een antikleeflaag totdat het een goudbruine kleur heeft.

Maal het geroosterde sesamzaad zeer fijn in 4 porties in de koffiemolen.

Doe het gemalen sesamzaad in een diepe schaal en klop er langzaam de arachideolie door tot er een gladde massa ontstaat.

Breng het op smaak met het zout.

Schep het over in schone uitgekookte potjes.

De tahina pasta is verschillende maanden houdbaar in de koelkast.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 22 Juli 2012.

Bron: Mijnverstand.be.