TAHINAPASTA SALADE

tekstbestand

Tahinapasta salade, bereid door de Happy Chief Cook.

De smaak van deze tahinapasta salade is zeer sterk en overheersend.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 4 à 8.

Ingrediënten:

3 solo clove knoflook,
2 grote citroenen,
tahinapasta,
1 volle theelepel gemalen komijn,
zout naar smaak,
6 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie.

Garnering:

beetje fijngehakte bladpeterselie,
eventueel schijfjes hardgekookt ei.

Benodigdheden:

hakblok/snijplank,
koksmes,
grote vijzel,
lepel,
kom,
citroenpers.

Bereiding:

Snij de kontjes van de solo clove knoflook en vervolgens de solo clove knoflook vertikaal doormidden.
Verwijder de harde droge vellen en hak de solo clove knoflook fijn.

Stamp de knoflook tot een puree in de vijzel met een theelepel zout.

Pers de citroenen uit.

Meng het sap van een halve citroen met de gepureerde knoflook.

Voeg de tahinapasta toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg vervolgens de rest van het citroensap langzaam toe onder voortdurend roeren tot een crème.

Hak de bladpeterselie zeer fijn en roer dat door de tahinacrème.

Kruid het met de gemalen komijn en zout naar smaak.

De smaak moet tamelijk sterk zijn.

Indien de massa te dik is kan u enkele druppels koud water toevoegen.

Meestal wordt tahinapasta enkel besprenkeld met wat peterselie en zo opgediend.
Soms wordt het gemengd met grotere hoeveelheden peterselie, zoals opgegeven in de ingrediëntenlijst.

Dit mengsel kan zeer snel gemaakt worden met een keukenmachine en het resultaat zal zelfs beter zijn: een zachte en crèmeachtige massa.

Serveer de tahinapasta in een kom en dien het op met pitabrood.
Soms worden schijfjes hardgekookt ei gebruikt om te garneren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 22 Juli 2012.

Bron origineel recept: Koos Manders.