VERSTOPTE EIEREN

tekstbestand

Verstopte Eieren. Eieren verpakt in gekruid rundergehakt dat eerst gebakken en vervolgens gestoofd wordt. Het wordt geserveerd met courgettes en witte rijst. Een gerecht uit Egypte bereid door de Happy Chief Cook.

Een aardig gerecht, maar aan de flauwe kant.
Doordat het gehakt eerst gebakken wordt en daarna gestoofd, verkrijgt u een flubberig jasje om het gehakt heen.

Bereidingstijd: 90 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

700 gram mager rundergehakt,
6 scharreleieren medium,
2 teentjes knoflook,
1 theelepel komijn,
1 theelepel cayennepeper,
60 gram paneermeel,
3 eetlepels olijfolie,
1 kilogram courgettes (3 stuks),
3 eetlepels tomatenpuree,
1 rundvleesbouillon blokje,
zout,
4-seizoenenpeper.

Bereiding:

Kook 4 eieren hard in 10 minuten. Laat ze afkoelen en pel ze.

Klop de overige 2 eieren los in een groot diep bord.

Schil en hak de knoflook.
Vermeng het gehakt met de knoflook, cayennepeper en de komijn.
Voeg zout en 4-seizoenenpeper toe.

Verdeel het vlees in 4 porties en wikkel de eieren erin.
Maak er mooie ballen van en haal ze vervolgens door de bloem heen.

Haal de gehaktballen door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en laat hierin de gehaktballen aan alle kanten, in ongeveer 10 minuten, goudbruin worden.

Was en schil de courgettes en snijd ze in niet al te dunne plakjes.

Doe in een soeppan de tomatenpuree, het rundvleesbouillon blokje verkruimeld en een theelepel 4-seizoenenpeper.
Voeg de gehaktballen en de courgettes toe en bedek het geheel met water.
Laat 30 minuten op laag vuur koken.

Proef het en maak het op smaak af met 4-seizoenenpeper en zout.

Warm serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 5 Juni 2010.