Engeland

Engelse keuken:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. English Stew (Engelse Stoofschotel)
  2. Zalm met Komkommersaus

 

EngelsENGLISH STEW (ENGELSE STOOFSCHOTEL)

tekstbestand

English Stew (Engelse Stoofschotel), een gerecht uit Engeland bereidt door de Happy Chief Cook.

English Stew (Engelse stoofschotel) met witte rijst en doperwtjes.

Deze Engelse stoofschotel is een heerlijk wintergerecht.
Voor het bier heb ik een Leffe brune dubbel gebruikt.
De bereiding is vrij eenvoudig.

Hoofdgerecht.

Bereidingstijd: 2 uur.
Aantal personen: 4.
Techniek: stoven.

Ingrediënten:

500 gram varkenspoulet,
300 gram prei,
1 theelepel geconfijte citroenrasp,
0,3 liter bruin bier,
2 eetlepels verse peterselie,
1 theelepel tijm,
1 laurierblad,
0,5 theelepel tabascosaus,
75 gram champignons,
25 gram roomboter,
25 gram bloem,
4-seizoenenpeper,
zout.

Bereiding:

Meng de 4-seizoenenpeper en het zout met de bloem.
Wentel het varkenspoulet door de bloem.

Snijd de prei in smalle ringen.

Verhit de roomboter in een zware pan en bak op een matige vlam de prei enkele minuten.

Voeg het vlees toe en laat het 5 minuten smoren, schep alles langzaam door elkaar.

Snijd de champignons in plakjes en hak de peterselie fijn.

Voeg het bier, tabasco, geconfijte citroenrasp, champignons en de kruiden toe.
Breng het aan de kook en laat het in een gesloten pan 1,5 uur gaar stoven op het fornuis.
Roer het regelmatig om.

Maak eventueel op smaak af met 4-seizoenenpeper en zout.

Verwijder het laurierblad voor het serveren.

Serveertip:

Serveren met aardappelpuree en worteltjes.

Ingestuurd door: Ron Heere, geplaatst op 17 maart 2008 en bereidt door de Happy Chief Cook op 26 September 2010.