Engeland

Engelse keuken:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. English Stew (Engelse Stoofschotel)
  2. Zalm met Komkommersaus

 

EngelsZALM MET KOMKOMMERSAUS

tekstbestand

Zalm met komkommersaus, een gerecht uit Engeland bereid door de Happy Chief Cook.

Zalm met komkommersaus geserveerd met minikrieltjes en worteltjes.

Een erg malse zalmmoot gaar gestoomd in roomboter en eigen lichaamsvocht.
De bereiding is vrij eenvoudig.
Let tijdens het eten wel op voor de graten die er nog inzitten.

Bereidingstijd: 35 minuten.
Aantal personen: 4.
Techniek: oven en bakken.

Ingrediënten:

4 zalmmoten van 3 cm dik (samen ongeveer 700 gram),
zout,
4-seizoenenpeper,
sap van een halve citroen,
2 eetlepels roomboter,
1 grote komkommer,
125 ml droge witte wijn,
1 potje zure room (125 ml),
1 bosje dille.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Pak een groot stuk aluminiumfolie en smeer dat in met 1 eetlepel roomboter.
Leg er de zalmmoten op, kruid ze met zout en peper en besprenkel ze met citroensap.
Vouw de folie losjes eroverheen en bak de zalmmoten 20-25 minuten in het midden van de oven.
Laat ze vervolgens in de folie wat afkoelen.

Schil de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden.
Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in kleine blokjes.

Hak de dille fijn.

Smelt de resterende boter in een pannetje en bak daarin de komkommer 2 minuten.
Voeg de wijn toe en laat het zachtjes 10 minuten sudderen tot het vocht volledig is verdampt.
Roer er van het vuur af de zure room en dille doorheen.
Maak het op smaak af met zout en 4-seizoenenpeper.
Verdeel de zalmmoten over 4 voorverwarmde borden en lepel over iedere zalmmoot wat van de saus.

Eet smakelijk!

Ingestuurd door: Ron Heere, geplaatst op 16 Maart 2008.
Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 1 Oktober 2010.