EnglishDORO WAT (KIPSTOOFSCHOTEL)

tekstbestand

Deze Doro Wat is een mild pittige kipstoofschotel. Een gerecht uit Ethiopië, bereid door de Happy Chief Cook.

Op bovenstaande foto is de Doro Wat geserveerd met witte rijst.
Het gerecht is mild pittig.
Als u van pittiger eten houdt, kan u een extra theelepel Berbere toevoegen.

Berbere is een zeer pittig specerijenmengsel dat de grondslag vormt van de keuken van Ethiopië.
Het is samengesteld uit velerlei specerijen, maar essentieel zijn hete rode peper en fenegriek.

Bereidingstijd: 70 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

3 grote uien,
75 gram roomboter,
3 theelepels Berbere,
0,75 liter water,
1 kilogram borrelpootjes,
1 grote citroen,
4 eieren,
water om de eieren te koken.

Bereiding:

Pers de citroen uit.
Giet het citroensap in een grote schaal.
Giet er een halve liter water bij en roer alles goed door elkaar.

Week de borrelpootjes in de vloeistof gedurende 10 minuten.
Laat de borrelpootjes daarna goed uitlekken.

Hak de uien fijn.

Laat in een grote braad- of stoofpan de fijngehakte uien, zonder vet bruinen, tot ze enigszins bruin zijn, onder voortdurend roeren.
Voeg dan de roomboter en de Berbere toe.

Meng de Berbere door de uien, en voeg dan een kwart liter water toe.

Voeg de kip toe aan het uimengsel; vermeng het geheel goed.
Leg een deksel op de pan.
Breng het geheel aan de kook.
Laat alles op laag vuur sudderen tot de kip zacht en gaar is met het deksel op de pan.
Roer af en toe alles om.
Laat het de laatste 15 minuten zonder deksel verder sudderen om het overtollige vocht te laten verdampen.

Voeg meer water toe, indien nodig, om het geheel in een stoofschotel-structuur te krijgen (of als de Wat te waterig is, bind die dan met 2 eetlepels tarwebloem, opgelost in 4 eetlepels water).

Pak vier kleine schaaltjes en giet die half vol met kokend water.
Breek de eitjes en laat de inhoud in het kokende water glijden.
Zet vervolgens de schaaltjes in de magnetron en laat ze gedurende 3,5 minuten op 900 Watt garen.

Haal de gestolde eieren uit het water en voeg ze een paar minuten voor het serveren aan de kipstoofschotel toe.

Serveren met rijst of Injera.

Op onderstaande foto Doro Watt met Injera.

Injera met Doro Wat. Bereid door de Happy Chief Cook.

Eet smakelijk.

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 11 Mei 2009.