EnglishDORO WAT 2 (KIPSTOOFSCHOTEL)

tekstbestand

Doro Wat 2 is een zeer pittige kipstoofschotel in een uien-tomatensaus. Een Ethiopisch gerecht, bereid door de Happy Chief Cook.

Deze zeer pittige kipstoofschotel met een uien-tomatensaus en eieren wordt geserveerd met Injea (Etiopisch Brood).

Omdat de Injera zo zoet is, blust het de pittigheid.

Bereidingstijd: 80 minuten.
Aantal personen: 5.

Ingrediënten:

1,5 kilogram kippendrumsticks (15 stuks),
272 gram tomatenpuree (4 kleine blikjes à 68 gram),
250 gram roomboter,
10 hardgekookte eieren, gepeld en lichtjes ingeprikt met een vork
1,5 kilogram fijngesnipperde uien,
2 grote, fijngesnipperde tenen knoflook,
1 theelepel gemalen zwarte peper,
3 opgehoopte eetlepels berbere,
0,2 liter water.

Bereiding:

Prik iedere drumstick lichtjes in met een vork.

Laat de boter in een grote stoofpan smelten en sauteer er gedurende 5 minuten de uien en de knoflook in.

Voeg de berbere toe en vervolgens de tomatenpuree.
Laat 15 minuten sudderen terwijl u af en toe roert.

Voeg het water toe zodat de saus op een dikke soep lijkt.

Doe er één voor één de stukken kip bij en zorg ervoor dat ze goed bedekt worden met de saus.

Voeg na ongeveer 20 minuten de hardgekookte eieren toe.
Doe een deksel op de pan en laat het verder pruttelen gedurende 25 minuten tot de kip gaar is.

Het gerecht is klaar als het vet boven komt drijven.

Voeg dan de zwarte peper toe en laat alles een beetje afkoelen.

Serveer het samen met Injera.

Eet smakelijk.

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 18 Mei 2009.