EnglishGEKRUID LAMSVLEES

tekstbestand

Gekruid Lamsvlees met sperziebonen en witte rijst. Een gerecht uit Ethiopië. Bereid door de Happy Chief Cook.

Op bovenstaande foto: Gekruid Lamsvlees met sperziebonen en witte rijst.

Bereidingstijd: 40 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

500 gram lamsfilet,
3 eetlepels olijfolie,
1 grote rode ui,
1`theelepel verse gember,
2 grote tenen knoflook (of 4 kleintjes),
1 groene spaanse peper,
1 eetlepel ghee *,
3 theelepels berbere,
zeezout,
vers gemalen 4-seizoenen peper,
250 gram sperziebonen,
200 gram rijst.

Voorbereiding:

Haal de eindjes van de sperziebonen en breek ze doormidden.
Schil de rode ui en snijd deze in plakken van een centimeter dik.
Schil de gember, en hak deze zeer fijn.

Snijd het kontje van de teentjes knoflook en sla de teentjes 1 keer plat.
Hierdoor laat het velletje zich gemakkelijk verwijderen.
Hak de knoflook ragfijn.

Snijd de groene spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Hak de groene spaanse peper fijn.

Snijd het vet van de lamsfilet, en daarna in blokjes van 2 centimeter.

Bereiding:

Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Verhit de olie in een grote, zware koekenpan en bak er het vlees en de ui 5-6 minuten in tot het vlees rondom bruin is.

Schep er de gember, knoflook en berbere door.
Roerbak 8 minuten op hoog vuur.

Voeg na 2 minuten roerbakken de sperziebonen toe.

Voeg de fijngehakte groene spaanse peper toe en breng op smaak met royaal zeezout en 4-seizoenen peper.
Roerbak het nog 1 minuut.

Schep vlak voor het serveren de geklaarde boter of ghee door het gerecht.

* Voor dit recept wordt per traditie geklaarde boter (ghee) gebruikt.
Maak geklaarde boter door ongezouten boter tot tegen het kookpunt te verhitten.
Schep vervolgens de naar boven komende vaste bestanddelen af.

Ghee is tegenwoordig te koop in de betere supermarkt en in de toko.

Eet smakelijk.

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 15 Mei 2009.