EnglishSALADE "QUEEN OF SHEBA" (KRUIDIGE SALADE)

tekstbestand

Een pittige tomatensalade uit Ethiopië, gecreëerd door de beroemde chef-kok Kurt Linsi. Bereid door de Happy Chief Cook.

Een salade ontbreekt in Ethiopië bij een diner.
Dat vond de beroemde chef-kok Kurt Linsi jammer; daarom creëerde hij de volgende salade.
Pas op: die is behoorlijk scherp , dus voorzichtig met de pepersaus en de chili's!

In dit gerecht heb ik de peperoni vervangen door chorizo, het zout door zeezout, de zwarte peper door 4-seizoenenpeper.
Voor de chilipeper heb ik een rode spaanse peper zonder zaad gebruikt.

Het gerecht heeft een frisse iets wat zoetige smaak die na een korte tijd pittig wordt.

Het is ook heerlijk bij een barbecue.

Bereidingstijd: minimaal 45 minuten.
Aantal personen: 6.

Ingrediënten salade:

450 gram tomaten (6 kleine),
200 gram vleestomaten (1 grote),
1 kleine zoete witte ui,
1 teentje knoflook,
1 rode spaanse peper,
125 gram chorizo.

Ingrediënten Queen of Shebasaus:

250 milliliter tomatenketchup,
60 milliliter azijn,
125 milliliter zonnebloemolie,
125 milliliter zoete witte wijn,
1 theelepel worchestershiresaus,
1 theelepel zeezout,
0,25 theelepel 4-seizoenenpeper,
enkele druppels tabasco.

Bereiding salade:

Was de tomaten, en snijd de kleine tomaten in vieren en ontdoe ze van het zaad.
Snijd ze vervolgens nog een keer in de lengte doormidden en maak er kleine blokjes van.

Was de vleestomaat en snijd deze in achten en ondoe ze van het zaad.
Snijd er vervolgens blokjes van.

Schil de zoete witte ui en hak deze fijn.
Hak de knoflook fijn.

Snijd de rode spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder het zaad.
Hak de rode spaanse peper fijn.

Snijd de chorizo in dunne plakjes en vervolgens in kleine stukjes.

Meng alles in een grote kom.

Bereiding Queen of Shebasaus:

Meng de tomatenketchup met de azijn, zonnebloemolie, zoete witte wijn, worchestershiresaus, zeezout, 4-seizoenenpeper en de tabasco.

Marineer het tomatenmengsel enige tijd in de saus (minimaal een kwartier).

Serveer de salade in kommetjes, of laat de salade goed uitlekken en schep ze midden op de Injera.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 1 Mei 2009.