TEJ (HONINGWIJN)

tekstbestand

Tej (honingwijn), een drank uit Ethiopië bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 5 minuten.
Hoeveelheid: ongeveer 1,5 liter.

Tej is een Ethiopische wijn, gemaakt van ruwe honing met honingraat; gekookt met hop (Gesho).
Het vergt een speciaal talent om het te maken.

Zorg ervoor dat de honingwijn erg koud is.
De wijn die u kiest moet geen sterke karakteristieke smaak van zichzelf hebben.
Een milde witte wijn van de Soave of Riesling, verdund met water waaraan honing is toegevoegd, benadert Tej het beste.
Maar misschien verkoopt uw slijter ook wel kant-en-klare honingwijn...
Is dat niet het geval dan zult u onderstaand recept moeten gebruiken.

Wij maken voor ons Ethiopisch diner Tej als volgt na:

Ingrediënten:

750 milliliter milde witte wijn (Riesling of Soave),
750 milliliter water,
6 eetlepels honing.

Bereiding:

Meng alles met elkaar en laat het in de koelkast flink afkoelen.

Serveer de honingwijn in kleine kroesjes of in wijnglazen.

Drink met mate en geniet ervan!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 21 Juli 2010.