VIS MET SCHERPE SAUS

tekstbestand

Vis met Scherpe Saus. Opgedient als amuse, een gerecht uit Ethiopië bereid door de Happy Chief Cook.

Opgediend als amuse voor 8 personen, heeft u maar een kwart van de aangegeven hoeveelheden nodig.

Voor dit gerecht heb ik een victoriabaarsfilet gekozen.
Maar u kunt elke stevige vissoort gebruiken.
De vis met scherpe saus kan als amuse gegeven worden of als hoofdgerecht.
Het lijkt in het begin niet zo pittig te zijn, maar weldra zal het beginnen te gaan gloeien in de mond.
De saus kan er ook warm bij geserveerd worden.

Een glaasje Tej (honingwijn) bij het gerecht helpt de brand goed te blussen.

Bereidingstijd: 50 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 middelgrote moten vis(filet) à 200 gram,
4 rode uien,
250 gram spliterwten,
7,5 dl water,
8 grote rode Spaanse pepers,
2,5 dl olie,
6 eetlepels Tej (honingwijn),
0,25 theelepel 4-seizoenenpeper,
zout naar smaak

Bereiding:

Kook de spliterwten 30 minuten in het water met een beetje zout.

Snipper de rode ui fijn.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de rode Spaanse pepers en snijd ze in smalle reepjes.

Voeg de rode pepertjes, rode ui en olie toe en roer voorzichtig om.

Voeg de Tej toe en laat nog 10-15 minuten zachtjes koken.

Breng het op smaak met 4-seizoenenpeper en zout.

Snijd de moten vis in reepjes en dompel die ca. 5 minuten in de hete kokende saus.
Houd de visreepjes warm.
Laat de saus afkoelen.

Lekker met injera (Ethiopische brood).
De visreepjes met de koude saus als dipsaus kunnen ook als amuse bij het aperitief geserveerd worden.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 21 Juli 2010.