Frankrijk

Franse keuken:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Uiensoep a la Les Halles
  2. Zalm Dijon

 

ZALM DIJON

tekstbestand

Zalm Dijon, een gerecht uit Frankrijk bereid door de Happy Chief Cook.

Zalm Dijon geserveerd met gekookte aardappels en gebakken spinazie.

Bereidingstijd: 30 à 35 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

100 gram roomboter,
0,75 eetlepel Dijon mosterd,
3 theelepels vloeibare bloemenhoning,
4 eetlepels paneermeel.
4 eetlepels fijngehakte pecannoten,
1 eetlepel fijngehakte peterselie,
4 zalmfilets van 150 gram,
zout,
4-seizoenenpeper,
1 citroen.

Bereiding:

Verwarm de hete luchtoven voor op 200 graden Celsius.

Doe de roomboter in een niet te grote kom en laat het 30 seconden in de magnetron smelten.
Haal de kom uit de magnetron en blijf roeren totdat alles gesmolten is.

Meng de Dijon mosterd en de bloemenhoning door de roomboter heen.
Zet de kom apart.

Hak de pecannoten en de peterselie fijn, en meng deze met het paneermeel.

Spoel de zalmfilets schoon met koud water en dep ze droog met keukenpapier.

Leg de zalmfilets op een grillplaat met de huidkant naar boven.

Meng nogmaals het botermengsel goed door elkaar en bestrijk de zalmfilets goed in.
Draai de zalmfilets om en besmeer de vleeskant in met het botermengsel.

Strooi de helft van het paneer-pecannoten-peterselie mengsel over de zalmfilets.
Druppel de rest van het botermengsel over de zalmfilets, en strooi de rest van het paneer mengsel over de zalmfilets.

Schuif de grillplaat halverwege in de oven en laat de zalmfilets 15 minuten bakken in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is.
De zalmfilets zijn gaar wanneer u met een vork erin prikt en het uit elkaar valt.

Schep de zalmfilets met een houten spatel van de grillplaat op de borden.

Bestrooi met zout en 4-seizoenenpeper naar smaak en garneer met een partje citroen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 30 Maart 2011.