MON CHOU TAART

tekstbestand

Mon Chou taart met Straciatelle yoghurt met chocoladevlokken bereid door de Happy Chief Cook.

Mon chou taart met straciatellayoghurt en chocoladevlokken.
De mon chou taart smaakt fris, zacht en romig met een crunchy bite.

Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: ongeveer 3,5 uur.

Ingrediënten:

300 gram Verkade Digestive puur,
130 gram roomboter,
200 gram monchou,
75 gram witte basterdsuiker,
16 gram vanillesuiker,
0,125 liter slagroom,
1 zakje klop fix (Dr. Oetker),
0,1 liter Straciatella yoghurt,
beetje roomboter en bloem voor de springvorm.

Benodigdheden:

keukenmachine,
koeling,
springvorm,
mengkom.

Garnering:

0,125 liter slagroom (stijf geklopt),
8 gram vanillesuiker,
chocoladevlokken puur (De Ruijter).

Bereiding:

***Zorg ervoor dat je de ingrediënten op kamertemperatuur hebt!***

Verkruimel de koekjes.
Maak ze niet té fijn, er moet nog wel echt een ‘crunch’ inzitten.
Ik heb ze vrij grof verkruimeld.

Doe de 130 gram roomboter in een kommetje en smelt het in de magnetron.
Zorg dat het niet bruin wordt!

Meng nu de kruimels met het boter (bodemmix).

Vet je springvorm in en bestuif het met een beetje bloem.

Doe de bodemmix in de springvorm en verdeel het goed.
Druk het aan met de bolle kant van een lepel en zet het in de koelkast.

Meng de slagroom met 16 gram vanillesuiker en een zakje klop fix, en mix het totdat het stijf is.

Meng de witte basterdsuiker met de monchou met een vork.

Meng de Straciatella yoghurt met de monchou en basterdsuiker totdat het een glad mengsel is.

Spatel nu de geklopte slagroom door dit mengsel en houd het zo luchtig mogelijk.

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het monchou-beslag gelijkmatig over de bodem.

Zet het nu in de koelkast en laat het minimaal 3 uur opstijven.

Voordat je het serveert kan je de stijfgeklopte slagroom met vanillesuiker erover verdelen en de chocoladevlokken erop strooien en klaar is je monchou taart!

Een punt van de Mon Choe taart met Straciatelle yoghurt met chocoladevlokken.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 11 Januari 2012.