PREITAART À LA SEF

tekstbestand

Preitaart à la SeF. Bereid door de Happy Chief Cook.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 75 à 80 minuten.

Ingrediënten deeg:

200 gram bloem,
1 ei,
80 gram margarine,
1 eetlepel volle melk,
zout,
4-seizoenenpeper,
1 theelepel paprikapoeder.

Ingrediënten vulling:

0,125 liter volle melk,
1 ei,
nootmuskaat (naar smaak),
500 gram prei,
250 gram champignons,
250 gram geraspte belegen goudse kaas,
100 gram gerookte ontbijtspek,
0,125 liter koffiemelk (goudband Friese Vlag).

Extra benodigdheden:

1 springvorm van 22 centimeter doorsnede,
magarine om de vorm in te vetten,
bloem om te bestuiven.

Bereiding:

Bodem taart:

De bloem, ei, margarine,volle melk, snufje zout, 4-seizoenenpeper en paprikapoeder bij elkaar voegen en kneden tot het deeg wordt.

De springvorm inboteren en bestuiven met bloem.
Vervolgens bekleed je de springvorm met het deeg.
De bodem prik je in en je legt over het deeg een vel aluminiumfolie, waar je weer bonen op legt, zodat er gewicht op het deeg ligt.
Dit doe je 20 minuten in de oven op 160°C (heteluchtoven).

De vulling:

Snijd de prei in ringen en smoor deze, en doe het zelfde met de champignons.

Giet het vocht af, voeg de geraspte kaas toe en meng alles goed door elkaar.

Verdeel de helft van de gerookte ontbijtspek op de bodem van de taart.

Verdeel de helft van het prei-mengsel in de vorm.

Verdeel de rest van het gerookte ontbijtspek over het prei-mengsel.

Verdeel de rest van het prei-mengsel in de vorm.

voor de "saus" die er doorzit om de preitaart stevig te houden:
ei loskloppen, koffieroom, volle melk, zout, 4-seizoenenpeper en nootmuskaat er bij voegen.

Dit mengsel verdeel je over de taart, en laat het 5 minuten intrekken.

De taart bak je nu nog 45 minuten af op 160°C in de hete luchtoven.

Preitaart à la SeF. Bereid door de Happy Chief Cook. 1 punt eruit gesneden.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 30 November 2009.
Ingezonden door Jorn van der Linden.