RAYZA'S WALNOTENCAKE

tekstbestand

Rayza's Walnotencake, bereid door de Happy Chief Cook.

Ik heb 2 bakvormen gebruikt, maar was vergeten dat het nog een stuk zou rijzen.
Drie bakvormen gebruiken komt beter uit.
Het is een heerlijke stevige natte cake die zich gemakkelijk uitnodigt om nog een plak te pakken.
De bovenkant is heerlijk krokant, en de binnenkant goed vochtig.

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.
Aantal personen: 12 (1 dikke plak per persoon).

Ingrediënten:

4 eieren (klasse M),
150 gram walnoten,
150 gram verse gedroogde dadels,
150 gram roomboter,
150 gram bloem,
150 gram fijne suiker,
1 pakje bakpoeder.

Benodigdheden:

keukenmachine,
3 bakvormen van 15 centimeter,
koksmes,
snijplank/hakblok.

Voorbereiding:

Haal de roomboter uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen.

Doe de walnoten in een stevige plasic zak en slaat met een deegroller de walnoten tot kleine stukjes.
Roll daarna met de deegroller telkens erover totdat de walnoten tot meel gemalen zijn.

Verwijder de pitten uit de dadels.
Hak de dadels fijn.

Zeef de bloem.

Meng het bakpoeder met de bloem.

Bereiding:

Verwarm de hete-luchtoven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de roomboter in stukjes en doe ze in de keukenmachine met een bisschop roerwerk.
Mix de boter totdat die luchtig is en voeg dan de suiker toe.

Zodra de roomboter en de suiker goed gemengd zijn kunnen de eieren er aan toegevoegd worden.
Mix dit weer goed door elkaar.

Voeg dan de dadels toe en het walnotenmeel (het walnotenmeel langzaam toevoegen).

Zodra dit goed gemengd is de bloem toevoegen en het geheel goed mixen.

Boter de bakvormen lichtjes in.

Schep het beslag in de bakvormen en zet ze in het midden van de oven.

Bak de walnotencake in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
De bovenkant van de walnotencake moet krokant en donkerbruin zijn.

Zet dan de ovendeur op een spleet en laat de walnotencake 5 minuten rusten.

Haal daarna de walnotencake uit de bakvormen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 14 November 2011.