PINDASOEP MET VLEES (AKOSUA ATTA)

tekstbestand

 

Ingrediënten:

500 g rundvlees,
1 grote ui,
2 tomaten,
zout,
1 bouillonblokje,
2 Madame Jeanette pepers,
gedroogde vis naar keuze,
5 eetlepels pindakaas.

Bereiding:

Snijd het vlees in stukken en doe het in een pan.

Pel de ui.
Stamp of maal de ui en de tomaten fijn.
Doe ze bij het vlees in de pan.
Voeg een snufje zout toe en bak alles 10 minuten.

Vul vervolgens water bij tot de pan halfvol is.
Doe er het bouillonblokje bij en laat de soep 30 minuten koken.

Stamp de Madame Jeanette pepers fijn en voeg deze toe aan de soep.

Was de vis in koud water en voeg die toe aan de soep.

Roer ten slotte de pindakaas door de soep.

Laat de soep ca. 60 minuten zachtjes koken.

Serveer de soep met rijst, aardappelen, cassave of yam.

Eet smakelijk!

Bron: Koos Manders.