PINDA-PALMSOEP (Nkatebe)

tekstbestand

 

Ingrediënten:

1 soepkip,
125 g gedroogd vlees,
6 tomaten,
6 okra's,
1 aubergine,
2 laurierblaadjes,
zout,
2 uien, fijngehakt,
3 teentjes knoflook, fijngehakt,
4 chilipepers, fijngehakt,
250 g pindakaas,
heet water,
2 kopjes kokosmelk (uit blik),
2 eetlepels tomatenpuree,
malaguetta (Afrikaanse peper), of berbere.

Bereiding:

Verdeel de kip in kleine, hanteerbare stukjes en snijd het gedroogde vlees in blokjes.

Snijd de okra's en de aubergine in kleine stukjes en de tomaten in vieren.

Breng 1 1/2 liter water aan de kook met de laurierblaadjes en een mespunt zout.
Voeg de uitjes, de knoflook, de okra's, de aubergine, de tomaten en de pepertjes toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
Verlaag de warmtebron en voeg het gedroogde vlees toe.

Vermeng de pindakaas met heet water tot het mengsel juist vloeibaar is.
Schenk dit bij de soep en roer alles goed om.
Voeg de kokosmelk en de tomatenpuree al roerend toe en breng de soep op smaak met malaguetta of berbere.
Laat de soep nog 10 minuten koken onder voortdurend roeren.

Voeg de stukjes kip toe en laat deze in 30 minuten gaar worden.

Dien de soep op zodra zich een laagje olie uit de pindakaas op de soep begint te vormen.

Geef hierbij fufu, banku, kenkey of stokbrood.

Opmerking:

Voor dit gerecht hebt u een grote pan nodig, omdat pindakaas nogal veel schuim geeft bij het koken.

Het is noodzakelijk deze pindasoep goed gaar te koken, omdat er anders problemen met de spijsvertering kunnen optreden.

Eet smakelijk!

Bron: Koos Manders.