EngelsNTOMO KRAKRA (FRIKANDELLEN VAN ZOETE AARDAPPELEN)

tekstbestand

Ntomo Krakra (frikandellen van zoete aardappelen). Een gerecht uit Ghana bereid door de Happy Chief Cook.

Ntomo Krakra (frikandellen van zoete aardappelen) geserveerd met rundvleesragout.

Bereidingstijd: 3 uur en 30 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 kilogram zoete aardappelen,
1 eetlepel volle melk,
1 teentje knoflook,
2 grote takken peterselie,
2 eieren,
1 eetlepel bloem,
300 gram paneermeel of broodkruim,
roomboter,
zout en peper.

Bereiding:

Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukjes.

Kook de zoete aardappelen gaar op laag vuur in 15 minuten tijd.

Hak de peterselie klein en het teentje knoflook.

Pureer ze vervolgens in de keukenmachine met de peterselie, de knoflook en de volle melk.
Meng er vervolgens 150 gram paneermeel of broodkruim doorheen.

Schep het mengsel in een pan, en laat op laag vuur al roerende het vocht verdampen totdat de massa stevig wordt.

Laat het geheel koud worden.

Maak kleine stevige rolletjes van de puree.

Zeef de bloem en klop de eieren los met de bloem en breng ze op smaak met wat zout en peper.

Wentel de frikandellen eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel of broodkruim.

Verhit de roomboter en bak de frikandellen hierin goudbruin.
Dien ze heet op.

Serveertip:

Frikandellen van zoete aardappelen zijn erg lekker bij vis- of vleesragouts.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 13 Juni 2010.