SOEP VAN GEDROOGDE VIS

tekstbestand

Soep van Gedroogde Vis, een gerecht uit Ghana bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijk goed gevulde vissoep die redelijk zoet en pittig van smaak is.

De gedroogde vis en gedroogd vlees heb ik in een toko gekocht.
1 liter water lijkt weinig, maar het is ruim voldoende, de groenten zorgen voor het overige vocht.

Bereidingstijd: 1 uur en 40 minuten.
Aantal personen: 5 à 6.

Ingrediënten:

250 gram gedroogde vis,
2 kippers (gezouten en gerookte haring),
125 gram gedroogd vlees,
4 tomaten,
4 okra's,
1 kleine aubergine,
4 uien, fijngehakt,
2 rode Spaanse pepers in fijne ringen gesneden,
3 laurierblaadjes,
zout.

Bereiding:

Laat de gedroogde vis 1 uur weken en verdeel hem vervolgens in stukjes.

Snijd de kippers in smalle reepjes en het vlees in blokjes.
Snijd de tomaten in vieren en de okra's en de aubergine in stukjes.

Breng 1 liter water aan de kook.
Voeg hieraan achtereenvolgens de gedroogde vis, de kippers, het gedroogd vlees, de uien, de pepertjes, de tomaten, de okra's, de aubergines en de laurierblaadjes aan toe en breng alles aan de kook.

Verlaag de warmtebron en laat de soep 25 minuten doorkoken.

Laat de soep vervolgens nog 10 minuten heel zachtjes koken op een lage warmtebron en voeg wat zout naar smaak toe.

Geef hierbij stokbrood, fufu, banku of kenkey.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 20 December 2010.