VISSOEP MET OKRA

tekstbestand

 

Ingrediënten:

2 onrijpe bananen,
50 g boter,
1 ui, gesnipperd,
2 tomaten, ontveld en fijngehakt,
100 g okra, bijgesneden en in stukjes gesneden,
250 g gerookte visfilet als schelvis of makreel, in stukjes gesneden,
1 liter visbouillon (van tablet mag),
1 verse chilipeper, ontzaad en fijngehakt,
zout en versgemalen zwarte peper,
fijngehakte peterselie.

Bereiding:

Maak inkepingen in de schil van de bananen en doe ze in een pan.
Zet ze onder water, breng aan de kook en kook ze 25 minuten op een matig vuur tot ze gaar zijn.
Doe de bananen op een bord en laat ze afkoelen.
Verhit de boter in een grote pan en fruit er de ui in ca. 5 minuten gaar in.
Schep er de tomaten en de okra door en laat nog 10 minuten zachtjes bakken.

Voeg de vis, visbouillon, chilipeper en wat zout en peper toe.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ca. 20 minuten sudderen, of tot de vis makkelijk uit elkaar valt.

Schil de gekookte bananen en snijd ze in plakken.
Schep de bananen door de soep en laat even doorwarmen.

Schep de soep in soepborden en garneer met fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Bron: Koos Manders.