VISSOEP MET YAM

tekstbestand

Deze Vissoep met Yam wordt in Ghana ook wel "pepersoep" genoemd en is zeer geschikt voor zieke mensen die geen trek in vast voedsel hebben. Een gerecht uit Ghana. Bereid door de Happy Chief Cook.

Deze soep wordt in Ghana ook wel 'pepersoep' genoemd en is zeer geschikt voor zieke mensen die geen trek in vast voedsel hebben.

Mocht de soep te pittig blijken te zijn, dan kunt u het blussen met wat suiker.

Bereidingstijd: 1,5 uur.
Aantal personen: 3 à 4.

Ingrediënten:

0,5 eetlepel chilipoeder,
500 gram verse tomaten,
1 kleine ui,
1 eetlepel tomatenpuree,
zout,
1 eetlepel arachideolie,
500 gram yam,
500 gram kabeljauwfilet,
1 citroen,
0,5 liter water.

Bereiding:

Was de tomaten en snijd ze in achten.
Schil de ui en hak het fijn.
Schil de yam en snijd deze in dobbelsteentjes.
Pers de citroen uit en vang het sap op.

Doe de chilipoeder, de tomaten, de ui, de tomatenpuree, wat zout naar smaak, de olie en het water in een pan en breng het geheel aan de kook.

Zet de warmtebron wat lager en laat het mengsel ongeveer 45 minuten zachtjes koken in de afgedekte pan.

Wrijf het tomatenmengsel door een zeef en breng het opnieuw aan de kook in een schone pan.
Voeg de yam toe en laat deze zachtjes gaar koken in de afgedekte pan (de yam mag echter niet tot moes koken).

Bestrooi de visfilet intussen met zout, giet het citroensap erover en laat deze intrekken.

Snijd de visfilet in stukjes, roer deze door de soep en laat ze 20 minuten zachtjes meekoken.

Dien direct op.

Eet smakelijk.

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 19 April 2009.