ZEEVRUCHTENSOEP

tekstbestand

 

Ingrediënten:

4 kreeften,
150 g gedroogde garnalen,
6 mosselen zonder schaal,
3 escargots zonder slakkenhuis,
100 g gedroogd vlees,
4 tomaten,
4 kleine aubergines,
3 chilipepers, fijngehakt,
4 uien, fijngehakt.

Bereiding:

Kook de kreeften in korte tijd gaar en haal het vlees uit de schalen.
Breng de geweekte garnalen, de mosselen, de slakken en het kreeftvlees in 1 liter water met een mespuntje zout aan de kook.

Snijd het gedroogde vlees in reepjes, de tomaten in vieren en de aubergines in blokjes.

Voeg het vlees en de groenten met de chilipepertjes en de uitjes toe aan de zeevruchten en laat de soep 20 minuten op een hoge warmtebron koken.
Verlaag de warmtebron en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.

Dien de soep heet op.

Eet smakelijk!

Bron: Koos Manders.