EENDENBORST MET SINAASAPPEL

tekstbestand

Eendenborst met Sinaasappel, een gerecht uit Griekenland bereid door de Happy Chief Cook.

De eendenborst is zeer zacht geworden door de lange suddertijd.
De sjalotjes zijn door het sinaasappelsap en de Cointreau gecarameliseerd.
Alles bij elkaar genomen, is het een vrij zoet gerecht geworden.
Het is een vrij eenvoudig gerecht om te bereiden.

De sinaasappels heb ik eerst in plakken gesneden, en toen de schil eraf gesneden.

Let goed op dat de uien niet te ver gaan carameliseren.

Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

1 eendenborstfilet met vel (ongeveer 450 gram),
3 perssinaasappels,
60 gram roomboter,
2 grote sjalotjes of 4 kleintjes,
0,05 liter sinaasappellikeur (Cointreau),
1 mespunt basilicum,
4-seizoenenpeper,
zout.

Voorbereiding:

Hak de sjalotjes fijn.

Kerf de huid van de eend kruislings in.

Pers 1 sinaasappel uit.

Bereiding:

Verwarm de roomboter in een pan en fruit de sjalotjes.

Voeg dan de eendenborstfilet toe en braad deze in 10 minuten rondom goudbruin.

Blus de eendenborstfilet met de sinaasappellikeur en het sinaasappelsap.

Dan de basilicum, zout, 4-seizoenenpeper en voldoende water toevoegen en een goed uur laten sudderen op een laag vuurtje.

Ondertussen de sinaasappels goed schillen en in plakjes snijden.

De schijfjes sinaasappel rondom de eendenborstfilet verdelen en nog een half uur laten sudderen zonder deksel op de pan tot er nog maar weinig vocht over is.

Snijdt de eendenborstfilet in plakjes en serveer het met de plakjes sinaasappel.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 20 September 2010.