EIEREN MET VERSE SPERZIEBOONTJES

tekstbestand

Eieren met Verse Sperzieboontjes, een gerecht uit Griekenland bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: koken en bakken.

Ingrediënten:

2 eetlepels peterselie,
250 gram verse sperzieboontjes,
50 gram champignons,
25 gram roomboter,
4 eieren,
1 ui,
zout,
4-seizoenenpeper.

Voorbereiding:

Maak de sperzieboontjes schoon en was ze.
Breek ze in stukjes van 2,5 centimeter.
Doe ze in een pan met water en 1 theelepel zout en breng het aan de kook.
Matig de vlam en kook ze gaar in 5 minuten tijd.
Laat ze daarna uitlekken.

Snijd de champignons in plakjes.

Snipper de ui fijn.

Hak de peterselie fijn.

Bereiding:

Verhit de roomboter en fruit de uien en champignons in een grote koekenpan tot de uien zacht beginnen te worden.

Voeg de sperzieboontjes, peterselie, zout en 4-seizoenenpeper toe.

Klop de eieren op en giet ze over de boontjes.
Bak de omelet totdat de bovenkant nog net niet gestold is en vouw hem dan dubbel.
Bak de omelet dan verder af aan beide kanten totdat het goudbruin is.

Serveer het zo warm mogelijk.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 28 September 2010.