FETA-MANGO DIPSAUS

tekstbestand

Feta-Mango Dipsaus, bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijke Feta-mango dipsaus die zeer goed smaakt bij de chips.
Als deze Feta-mango dipsaus uit net uit de koeling komt kan deze ook als een spread gebruikt worden.
De dipsaus is lichtzuur, fris en lichtzoet van smaak.
De cayennepeper laat de smaak verder naar voren komen.

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur.
Hoeveelheid: ongeveer 0,5 liter.

Ingrediënten:

400 gram Feta,
1 rijpe mango,
5 à 6 eetlepels geleisuiker,
fijne kristalsuiker naar smaak,
2 theelepels cayennepeper,
5 à 6 eetlepels olijfolie extra viege.

Benodigdheden:

hakblok/snijplank,
koksmes,
sauspan,
keukenmachine/blender,
diepe schaal/kom,
grote zeef,
spatel.

Voorbereiding:

Verkruimel de Feta.

Schil de mango en verwijder de pit.
Snijd het vruchtvlees van de mango in kleine stukjes.

Bereiding:

Kook de mango tot moes op een laag vuur, regelmatig even prakken met een vork.

Voeg dan de geleisuiker toe en breng het aan de kook.
Wanneer het stroperig is geworden het vuur uitzetten en de mangostroop door een fijne zeef laten passeren.
Druk het zover mogelijk door de zeef heen, de bolle kant van een lepel helpt hier goed bij.
De pulp die in de zeef achterblijft kan weggegooid worden.

Laat de fijne mangojam afkoelen.

Doe de verkruimelde feta in een keukenmachine en maal het fijn op stand 2.
voeg langzaam 2 eetlepels olijfolie toe tot de massa smeuïg begint te worden.

Voeg dan langzaamaan de mangojam toe.
Als alles goed gemengd is de keukenmachine afzetten en het feta-mango mengsel proeven.

Zet de keukenmachine aan en voeg naar smaak fijne kristalsuiker langzaam aan het mengsel toe.
***Proef regelmatig of het op smaak is.***

Voeg dan langzaam lepel voor lepel olijfolie toe tot het feta-mango mengsel de gewenste dikte heeft.

Voeg dan langzaam de cayennepeper toe (naar smaak), laat de keukenmachine nog een paar seconden blenden en zet het dan uit.

Schep de feta-mango dipsaus in een diepe kom/schaal en zet het afgedekt in de koeling.
De dipsaus zal dan opstijven tot een stevige crème.
Op kamertemperatuur zal het weer vloeibaar worden.

Eet smakelijk!

Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook, geplaatst op 14 Juni 2012.