GEVULDE AUBERGINES

tekstbestand

Gevulde Aubergines, een gerecht uit Griekenland bereid door de Happy Chief Cook.

Op bovenstaande foto de gevulde aubergines voor 2 personen.
De aubergines zijn gevuld met ui, knoflook, trostomaat en peterselie.
Past heel goed als voorafje bij een Grieks menu.

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten.
Aantal personen: 4.
Techniek: bakken en oven.

Ingrediënten:

2 kleine dikke aubergines,
1 theelepel zout,
5 eetlepels olijfolie,
1 teentje knoflook,
1 ui,
1 trostomaat,
1 eetlepel peterselie,
zout,
4-seizoenenpeper,
2 eetlepels citroensap,
0,5 theelepel suiker,
2 eetlepels water.

Voorbereiding:

Snij de steelaanzet van de aubergines.
Snij vervolgens de aubergines in de lengte doormidden.
Snij in de buitenkant in het midden van beide helften diep in.
Bestrooi de aubergines met zout en leg ze in een schaal met ijswater gedurende 30 minuten.
Haal ze daarna uit het water en dep ze droog.

Snijd de ui in dunne ringen.

Hak de knoflook ragfijn.

Hak de peterselie fijn.

Snij de trostomaat in 4 partjes en verwijder de harde kern en het zaad.
Snij ze daarna in kleine blokjes.

Bereiding:

Verhit in een pan 1 eetlepel olijfolie en fruit de uien en de knoflook totdat de uien glazig zijn in 5 minuten tijd.

Vervolgens de uien met de knoflook in een grote kom doen en meng de blokjes trostomaat, peterselie en 4-seizoenenpeper erdoorheen.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de aubergines tot ze lichtbruin zijn.

Leg de aubergines in een ovenschaal en vul ze met het tomaten-uien mengsel.

Meng het citroensap met het water en de suiker en giet het over de aubergines.

Dek de aubergines af met aluminiumfolie en bak het gedurende 45 minuten in het midden van de oven.

Zodra het uit de oven komt op een schaal leggen, overgieten met het braadvocht en bestrooien met wat peterselie.

Zo warm mogelijk serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 30 September 2010.