GEVULDE TOMATEN

tekstbestand

Gevulde Tomaten. Een gerecht uit Griekenland bereid door de Happy Chief Cook.

Het wit wat u ziet is een stuk keukenpapier om de tafel te beschermen tegen de hitte van de ovenschaal.
Het gerecht is namelijk net uit de oven.
De gevulde tomaten hebben een zachte smaak.
Proef het rijstmengsel voordat u de vleestomaten vult en maak het op smaak af met de 4-seizoenenpeper en zout.

Bereidingstijd: ongeveer 2 uur.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

4 grote vleestomaten,
5 eetlepels olijfolie,
2 grote uien,
150 gram gebroken rijst,
4 eetlepels verse peterselie,
0,125 liter water,
68 gram tomatenpuree (klein blikje),
4-seizoenenpeper (naar smaak),
zout (naar smaak).

Voorbereiding:

Snijdt het bovenste deel van de vleestomaten zodanig af dat het een deksel vormt.
Leg de deksels opzij.
Haal met een lepeltje het vruchtvlees eruit en hak het vruchtvlees fijn.

Hak de uien fijn.

Bereiding:

Verhit 4 eetlepels olijfolie in de pan en fruit de uien totdat ze helemaal zacht zijn.
Af en toe omroeren.

Voeg de gebroken rijst toe en al roerend 3 minuten op een klein vuurtje aanbakken.

Het gehakte vruchtvlees van de vleestomaten en tomatenpuree toevoegen.
Aan de kook brengen en 7 minuten laten sudderen.
Zet daarna het vuur uit en laat het afkoelen.

Hak in de tussentijd de peterselie grof en voeg het samen met de 4-seizoenenpeper en het zout aan de rijst toe.
Roer alles goed door elkaar.

De hete-lucht oven voorverwarmen op 180 graden Celsius.

Vul de uitgeholde vleestomaten met het rijstmengsel en leg daarna het deksel erop.

Zet de gevulde vleestomaten in een ovenschaal en giet het water in de ovenschaal.
Besprenkel de vleestomaten met de overgebleven olijfolie en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

Zet de afgedekte ovenschaal in het midden van de oven en laat het 30 minuten bakken.
Verwijder daarna het aluminiumfolie en bak het nogmaals 30 minuten in de oven.

Besprenkel de gevulde vleestomaten met het bakvocht en serveer het warm.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 19 September 2010.