GRIEKSE SALADE

tekstbestand

Kalfsschnitzels van Corfù samen met Griekse salade en gekookte aardappelen. Een gerecht uit Griekenland bereid door de Happy Chief Cook.

Kalfsschnitzels van Corfù, samen met Griekse salade en gekookte aardappelen.

Een eenvoudige Griekse salade die snel bereid is.

Bereidingstijd: 15 minuten.
Aantal personen: 4 à 6.

Ingrediënten:

75 gram rucola,
50 gram veldsla,
1 komkommer,
4 pruimtomaten,
200 gram feta,
5 lente-uitjes,
50 gram zwarte olijven in plakjes.

Dressing:

6 eetlepel extra vergine olijfolie,
0,5 citroen,
zout,
versgemalen zwarte peper.

Benodigdheden:

hakblok/snijplank,
koksmes,
fijne rasp,
citroenpers,
schaaltje voor de dressing,
grote schaal voor de salade.

Bereiding:

Snijd de komkomjmer in de lengte doormidden, verwijder het zaad en snijd de komkommer dan in plakjes van 1 centimeter dik.

Snijd de lente-uitjes schuin in plakjes.

Snijd de pruimtomaten in 8 partjes.

Snijd de feta in blokjes of breek ze in stukjes.

Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.

Vervolgens de dressing gaan maken.

Rasp het gele gedeelte van de schil van een halve citroen.
Pers een halve citroen uit.

Klop het citroensap goed door de olijfolie heen zodat er een emulsie ontstaat.
Voeg de citroenrasp toe en zout en zwarte peper naar smaak.
Klop het dan nogmaals goed door elkaar.

Schenk de dressing over de Griekse salade, meng het goed door elkaar en serveer de Griekse salade meteen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 23 Juni 2012.