KIPPENSOEP

tekstbestand

Kippensoep, een gerecht uit Griekenland bereid door de Happy Chief Cook.

Een goed gevulde kippensoep met kip en rijst.
Door de lange suddertijd van de kipbraadstukken verkrijgt u een heerlijke kippenbouillon en erg mals vlees.
Wees voorzichtig met het uithalen van het kippenvlees, het is zo gaar dat het van het bot afvalt.

Bereidingstijd: ongeveer 3 uur.
Aantal personen: 4 à 6.

Ingrediënten:

1 kilo kipbraadstukken,
1 winterwortel,
1 ui,
100 gram gebroken rijst,
2 eieren,
1,5 citroenen,
2 à 3 eetlepels verse peterselie,
zout,
4-seizoenenpeper,
1,5 liter water (ongeveer).

Bereiding:

Snij 1 citroen doormidden en pers een halve citroen uit.

Doe de kip in een pan en voeg er water toe totdat de kip helemaal bedekt is.
Voeg het citroensap toe, breng het aan de kook en laat het 1,5 uur sudderen met het deksel op de pan.

Snij de winterwortel in kleine stukjes.

Pel de ui en snijd het in vieren.

Voeg de winterwortel en de ui aan de kippenbouillon toe en breng het op smaak met zout en 4-seizoenenpeper.
Laat het nog 30 minuten sudderen.

Haal de kip uit de kippenbouillon en maak het vlees in kleine stukjes.

Zeef de kippenbouillon (winterwortel en ui kunnen weggegooid worden, daar is alles al uitgekookt) en doe de kippenbouillon terug in de pan.

Breng de kippenbouillon weer aan de kook.
Zodra de kippenbouillon kookt voegt u de rijst toe.
Laat het geheel 20 minuten koken.

Voeg de stukjes kip toe en haal de pan van het vuur.

Pers 1 citroen uit.

Klop in een kom de eieren samen met het citroensap los en voeg er een beetje kippenbouillon toe.

Giet dit mengsel door de soep heen.
Roer na een minuut even losjes door de soep heen.

Onmiddelijk opdienen en er wat fijngehakte peterselie overheen strooien.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 14 Oktober 2010.