PAPRIKATAART

tekstbestand

Paprikataart, een gerecht uit Griekenland bereid door de Happy Chief Cook.

Op de foto is het gerecht bijna helemaal gaar.
Alleen nog een bruine kleur aan de bovenkant krijgen.
De paprikataart is vrij zoet van smaak.
Het is vrij machtig.

Bereidingstijd: ongeveer 2 uur en 30 minuten.
Aantal personen: 6 à 8.

Ingrediënten:

100 gram gerstebloem*,
400 gram fetta kaas,
0,25 liter volle melk,
3 groene paprikas,
4 eieren,
zout (naar smaak),
4-seizoenenpeper (naar smaak),
1 pakje bladerdeeg (10 vellen),
roomboter.

* Gerstebloem is verkrijgbaar bij natuurwinkels.

Bereiding:

Snij de kapjes af van de paprika's en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snij de groene paprika's in dunne ringen.

Verwarm een hete lucht oven voor op 160 graden Celsius.

Snij de fetta kaas in kleine stukjes.

Vet een ovenschaal goed in met roomboter en bekleed het met bladerdeeg.

***/

Ik heb hierbij ale vellen bladerdeeg gebruikt om de ovenschaal te bekleden.

/***

Verdeel de dunne ringen paprika in de ovenschaal bovenop het bladerdeeg.

Doe de gerstebloem in een grote kom en plaats het in een keukenmachine.
Zet de keukenmachine op een lage stand en mix de volle melk, eieren, fetta kaas, zout en de 4-seizoenenpeper goed erdoor.

Giet het mengsel in de ovenschaal en zet het midden in de oven.
Laat het ongeveer 1 uur en 40 minuten bakken totdat het helemaal gaar is en het bladerdeeg goudbruin begint te worden.
Zet de temperatuur 20 minuten voor het einde op 180 graden Celsius.

Paprikataart voor 1 persoon.

Paprikataart voor 1 persoon.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 14 Oktober 2010.