PITTIGE POMPOENSOEP

tekstbestand

Pittige pompoensoep, een gerecht uit Griekenland bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijke smeuïge pompoensoep met prei en knoflook.
De pompoensoep is zoetig van smaak en de zwarte peper laat de tong en gehemelte prikkelen.
Wanneer de pompoen in kleine stukjes gesneden wordt zal deze snel gaar zijn.

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1200 gram flespompoen,
2 eetlepels extra vergine olijfolie,
2 preien, bijgesneden en in ringen,
1 solo clove knoflook, ragfijn gesneden,
1,5 theelepel gemberpoeder,
1 theelepel gemalen komijn,
1 liter kokend heet water,
2 blokjes kippenbouillon,
zout naar smaak,
versgemalen zwarte peper naar smaak.

Garnering:

platte peterselie of koriander,
4 eetlepels Griekse yoghurt.

Benodigdheden:

middelgrote pan met deksel,
hakblok/snijplank,
koksmes,
schalen voor de pompoen en prei,
maatbeker,
waterkoker,
vijzel,
spatel,
keukenmachine of blender,
theelepel,
eetlepel.

Voorbereiding:

Leg de pompoen plat, snijd het dwars doormidden en snijd de kop en kont van de pompoen.
Schil de pompoen dan, verwijder het zaad en de zaadlijst.
Snijd de pompoen in kleine stukken van 2,5 centimeter.

Was de prei schoon onder zacht stromend koud water en snijd het in ringen.

Snijd het kontje van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde vellen en hak de solo clove knoflook ragfijn.

Los de blokjes kippenbouillon op in het hete water.

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een grote pan.

Voeg de prei en de solo clove knoflook toe en laat het zachtjes bakken totdat de prei helemaal zacht geworden is.

Voeg dan de gemberpoeder en de gemalen komijn toe en roerbak het 1 minuut mee.

Voeg de stukjes pompoen en de kippenbouillon toe en breng het aan de kook.
Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen, tot de pompoen zacht geworden is.
***Als u ze met een spatel uit elkaar kan drukken, dan zijn ze gaar.***

Pureer de pompoensoep in een keukenmachine of een blender.

Warm de pompoensoep 5 minuten lang zachtjes door en schep het in voorverwarmde borden.

Klop de Griekse yoghurt los en roer een eetlepel vol lichtjes door de pompoensoep.
Garneer het met een paar blaadjes koriander of bladpeterselie.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 23 Juni 2012.