PSARI SKHARA (GEGRILDE VIS)

tekstbestand

Psari Skhara (gegrilde vis), een gerecht uit Griekenland bereid door de Happy Chief Cook.

De oven die gebruikt is, is een hetelucht oven met een visstand.
De zalm is zeer sappig gebleven en boterzacht.
Een gerecht met weinig werk, eenvoudig en gemakkelijk te bereiden.

Bereidingstijd: 35 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 grote zalmmoten, tonijn of zwaardvis,
1 theelepel zout,
0,5 theelepel oregano,
4-seizoenenpeper,
4 eetlepels citroensap,
4 eetlepels olijfolie,
4 sjalotjes,
1 eetlepel fijngehakte peterselie.

Bereiding:

Bestrooi de zalmmoten, tonijn of zwaardvis met zout, oregano en 4-seizoenenpeper.

Het citroensap door de olijfolie roeren.

Leg de zalmmoten, tonijn of zwaardvis op aluminiumfolie.
De vismoten aan beide kanten ermee bestrijken en ongeveer 15 à 20 minuten laten intrekken, dek de vismoten af.
Daarna droogdeppen met keukenpapier en terug op de aluminiumfolie leggen.

Verwarm de oven (bovenkant) voor op 170 graden Celsius.

Schuif de zalm, tonijn of zwaardvismoten op de aluminiumfolie in de oven op de één na hoogste niveau.

Aan elke kant 5 à 7 minuten roosteren.

De sjalotjes pellen, in ringen snijden en de gegrilde vis ermee garneren, het overige citroensapmengsel erover gieten en het gerecht, bestrooid met fijngehakte peterselie, opdienen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 4 Oktober 2010.