SPINAZIERIJST

tekstbestand

Spinazierijst, een recept uit Griekenland bereid door de Happy Chief Cook.

Op bovenstaande foto de spinazierijst voor 1 persoon.

U gebruikt ongeveer 1 kopje rijst per persoon.
Op 1 kopje rijst gebruik ik 1,25 kopje water.
Het zout en de 4-seizoenenpeper voegt u naar smaak toe.

Als bijgerecht van een uitgebreid menu kan u de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.

Bereidingstijd: 40 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

500 gram verse spinazie,
400 gram gebroken rijst,
4 lente-uitjes,
2 eetlepels verse dille,
4 eetlepels olijfolie,
2 grote citroenen,
water (zie boven),
4-seizoenenpeper,
zout.

Voorbereiding:

Snijdt de lente-uitjes in grove stukken.

Was de spinazie, laat het goed uitlekken en snijd het grof.

Hak de verse dille fijn.

Bereiding:

Fruit de lente-uitjes in de olijfolie.

Voeg de grof gesneden spinazie toe en laat het ongeveer 5 minuten sudderen op een matig vuur totdat de spinazie helemaal geslonken is.

Voeg dan de rijst, de dille, het water, 4-seizoenenpeper en zout toe.
Laat het op matig vuur 10 minuten koken met het deksel op de pan.
Zet daarna het vuur uit en laat de spinazierijst nog 10 minuten staan.

Snijdt in de tussentijd de plakjes citroen.

Dien het warm of koud op met schijfjes citroen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 20 September 2010.