TZATZIKI

tekstbestand

Tzatziki, een gerecht uit Griekenland bereid door de Happy Chief Cook.

Koude yoghurtdipsaus met knoflook en komkommer.

Een heerlijke dipsaus, ideaal voor feestjes, buffetten of als voorafje bij een Grieks etentje.
Het uitdrukken van het vocht van de komkommer kan u ook doen met 3 lagen stevig keukenpapier.
Voor dit gerecht maakt u gebruik van een dikke yoghurt.
Ik heb ongeveer 1,5 theelepel 4-seizoenenpeper gebruikt, hierdoor laat de tzatziki een gloeiende tong achter vooral op de tip van de tong.

Bereidingstijd: 15 minuten + minimaal 2 uur koelen.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

0,5 komkommer,
200 gram Griekse yoghurt,
1 grote teen knoflook,
0,5 bosje verse dille,
0,5 eetlepel olijfolie,
1 theelepel citroensap,
zout naar smaak,
4-seizoenenpeper naar smaak.

Bereiding:

Schil de komkommer en rasp de komkommer grof.

Leg een doek uitgespreid in een fijne zeef en leg de grof geraspte komkommer erin.
Dek het met de doek af en druk het vocht zoveel mogelijk uit de gerapste komkommer.

Doe vervolgens de komkommer in een schaal.

Plet de knoflook en hak het ragfijn.

Hak de dille fijn.

Voeg de Griekse yoghurt, knoflook, dille en olijfolie toe aan de komkommer en meng alles goed door elkaar.

Breng het op smaak met het zout en de 4-seizoenenpeper.

Dek de schaal af en laat het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Serveer het zo koud mogelijk.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 4 Oktober 2010.