Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

AARDAPPELSCHOTEL MET ENTRECOTE IN EEN PITTIGE RUNDVLEESSAUS

tekstbestand

Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus. Een origineel recept van de Happy Chief Cook.

Kruimelige aardappels met entrecote en groenten, overgoten met een pittige rundvleessaus.
Een heerlijk licht pittig gerecht dat eenvoudig te bereiden is.

Bereidingstijd: ± 30 minuten.
Aantal personen: 2.

Benodigdheden:

1 wokpan,
1 steelpan,
houten of kunststof spatel,
2 ovale serveerschalen.

Ingrediënten:

50 gram roomboter,
120 gram peultjes,
1 gele paprika,
1 ui,
300 gram kruimelige aardappels (Doré),
2 entrecotes à 175 gram,
1 theelepel cayennepeper,
4-seizoenenpeper,
zout,
0,5 eetlepel boemboe saté (Conimex),
1 blokje rundvleesbouillon,
0,3 liter water,
1 eetlepel maïzena.

Bereiding:

Entrecotes bestrooien met zout, 4-seizoenenpeper en boemboe saté.

Aardappels schoonboenen onder zacht stromend water.
Daarna in stukken snijden en gedurende 20 minuten koken in water met wat zout eraan toegevoegd.

De ui schoonmaken en doormidden snijden.
Één helft van de ui grof snipperen en de andere helft in halve ringen snijden.

De gele paprika in stukjes snijden.

Verhit de roomboter is een wokpan en schroei de entrecotes aan beide kanten dicht.
Dan op matig vuur de entrecotes gaar sudderen in 3 minuten.

Vervolgens de groenten erbij op de grof gesnipperde uien na.
Voeg de cayennepeper toe, en roerbak het geheel 5 minuten op matig vuur.

Verkruimel het blokje rundvleesbouillon en giet het water erbij.

Breng het aan de kook en voeg er dan de maïzena opgelost in 2 eetlepels water toe.
Roer alles goed door elkaar.
Zodra het gebonden is, de grof gesnipperde ui doorheen mengen en gelijk opdienen.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 31 Augustus 2010.