Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

AARDAPPELSCHOTEL MET PAPRIKA IN EEN OESTER-KETJAPSAUS

tekstbestand

Hot & Spicy is deze Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus. Een heerlijk eenvoudig roerbakgerecht. Een hoofdgerecht in de keuken van de Happy Chiefcook.

Een heerlijk gerecht voor twee personen. Behalve voor grote eters, dan is het voor één persoon.

Dit is een origineel recept van de Happy Chief Cook.

Het is een eenvoudig gerecht, maar wel een pittig gerecht.
Wilt U het niet pittig hebben, laat dan de spaanse peper achterwege.

Bereidingstijd: ± 30 minuten.
Aantal personen: 2.

Benodigdheden:

1 wokpan met deksel,
1 steelpan,
houten of kunststof spatel,
1 grote ovale serveerschaal.

Ingrediënten:

500 gram kruimige aardappels,
275 à 300 gram kipfilét (in blokjes gesneden),
± 400 gram rode paprika (in smalle reepjes),
75 gram champignons (in plakjes gesneden),
75 gram sperziebonen of haricots verts (in stukjes van 3 centimeter),
3 grote tenen knoflook (fijn gehakt),
1 spaanse peper (zeer fijn gesneden),
3 eetlepels olijfolie,
zout,
versgemalen 4-seizoenenpeper (uit de pepermolen),
2 eetlepels rijstwijn (Shoashin),
3 eetlepels oestersaus,
0,5 eetlepel rietsuiker,
2 eetlepels gembersiroop,
1 theelepel djahé (gemalen gemberwortel),
1 theelepel seréhpoeder (gemalen citroengras),
3 eetlepels ketjap manis (Trade Mark),
2 eetlepels Sukiyaki Woksauce (Kikkoman),
0,5 eetlepel bloem,
water.

Bereiding:

Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
Was ze daarna onder stromend koud water.
Doe ze daarna in een pan met water zodanig dat de aardappels onder water staan.
Voeg er nog wat zout toe om de temperatuur van het water hoger te krijgen.
Breng de aardappels aan de kook en zet dan de vlam laag, zodanig dat het water blijft pruttelen.
Zodra u met een vork door de aardappels heen kan prikken zonder moeite, zijn ze gaar.
Giet daarna het water af en kook de aardappels droog.

In de tussentijd snijd u de groenten en de kipfilét klein.

Verhit de wokpan met 3 eetlepels olijfolie.
Voeg de kipfilétblokjes erin en roerbak deze totdat ze helemaal verkleurd zijn.
Strooi er wat zout over en de 4-seizoenenpeper.
Schep het enkele malen om.

Voeg de knoflook en de spaanse peper erbij.
Schep en roer alles goed om.
Vervolgens de champignons en de sperzieboontjes of haricots verts toe.
Roerbak dit 1 minuut.

Voeg de rode paprika toe en schep alles goed om.
Giet er 2 eetlepels rijstwijn erover en schep alles enkele malen om.
Zet het deksel op de pan en laat het gedurende 1 minuut op het hoogste vuur gaarstomen.

Doe nu de overige ingrediënten behalve de Sukiyaki woksaus en de bloem toe.
Schep alles goed door elkaar.
Doe het deksel weer terug op de wokpan en laat het op het hoge vuur 2 tot 3 minuten bakken.

Haal het deksel eraf en voeg de Sukiyaki woksaus toe.
Roer en schep alles goed door elkaar en roerbak het nog 1 minuut.

Pak een grote serveerschaal en haal de geroerbakte groenten met de kipfilétblokjes uit de wokpan en verdeel het over de serveerschaal.
Houdt de saus nog in de pan.

Voeg de bloem bij de saus en vermeng deze goed ermee.
Zodra de saus begint te binden nog een kopje water erbij doen.
Roer alles goed door elkaar en blijf roeren totdat de saus gebonden is.

Leg de aardappels over de groenten en giet de saus over de aardappels.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook. Geplaatst op 11 april 2008.