Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

AARDAPPELSCHOTEL MET VARKENSFILET EN ITALIAANSE KRUIDEN AFGEBLUST MET CALVADOS

tekstbestand

Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Cognac. Een origineel hoofdgerecht van de Happy Chief Cook.

Een heerlijk éénpansgerecht.

Bereidingstijd: ± 45 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie,
4 vastkokende aardappels (Exquisa),
150 gram varkensfilet,
1 rode paprika,
1 harde grote ui,
1 bolletje solo clove knoflook,
1 rundvleesbouillon blokje,
0,25 liter water,
0,5 eetlepel tijm,
0,5 eetlepel Italiaanse kruiden,
2 eetlepels fijngehakte verse peterselie,
12 blaadjes verse basilicum,
2 à 3 eetlepels Calvados (Château de Breuil VSOP),
4-seizoenenpeper,
snufje zout.

Voorbereiding:

Was de aardappelen grondig met een borstel, dep ze droog met wat keukenpapier en snijdt ze in de lengte in vieren.
Snijdt ze daarna in stukjes van 1,5 à 2 centimeter.

Snij de kop en kont van de ui en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine schillen en snijdt de ui in halve ringen van 1 à 1,5 centimeter.

Snij het kontje van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde schil en snijdt de halve bollen in zeer dunne plakjes.

Snijdt het varkensfilet in blokjes van 2,5 centimeter en bestrooi het met 1 theelepel tijm en 4-seizoenenpeper naar smaak.

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een wokpan en roerbak het varkensvlees totdat het aan alle kanten verkleurd is.

Voeg de aardappel, ui en solo clove knoflook toe en schud alles goed om.
Laat alles 5 minuten bakken op hoog wokvuur en af en toe omschudden.

***

Snijdt in de tussentijd de steel van de rode paprika en daarna in parten.
Scheur de zaadlijsten en de zaadbol eruit.
Snijdt vervolgens de rode paprika in smalle reepjes.

***

Voeg de overige tijm en Italiaanse kruiden toe en bak het verder op middelhoog wokvuur met af en toe omschudden gedurende 5 minuten.

Verkruimel het rundvleesbouillon blokje door de schotel en voeg 0,25 liter warm water toe.
Roer alles goed door elkaar en laat het op hoog wokvuur inkoken tot het vocht bijna helemaal verdampt is (af en toe goed doorroeren en omschudden).

Giet de cognac erover en steek de alcoholdamp die vrijkomt aan (flamberen*).
Roer alles goed door elkaar tijdens het flamberen.
Zodra de vlam uit is kan het vuur van het fornuis afgezet worden.

Roer de fijngehakte peterselie er doorheen en serveer het op voorverwarmde borden.

Garneer de aardappelschotel met de basilicum blaadjes.

***

*Flamberen:

Zorg ervoor dat de afzuigkap uit staat, anders loopt u kans dat het vuur de afzuigkap inschiet en kan er een brand ontstaan.

***

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 27 December 2010.