Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

AARDAPPELS GRIEKSE STIJL MET KIP

tekstbestand

Aardappels Griekse Stijl met Kip, een origineel recept van de Happy Chief Cook.

Een licht pittige ovenschotel met aardappels, champignons, gele paprika, kip en tomaat.

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur en 15 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

3 aardappelen (Nicola),
7 eetlepels extra vergine olijfolie,
zeezout naar smaak,
4-seizoenen peper naar smaak,
1 theelepel rozemarijn,
1,5 eetlepel verse oregano (fijngehakt),
125 gram champignons,
1 gele paprika,
2 eetlepels Griekse yoghurt,
1 theelepel gemalen kardemom-vruchten,
1 theelepel cayennepeper,
2 theelepels paprikapoeder,
1 kipfilet,
1 solo clove knoflook,
1 pruimtomaat.

Bereiding:

Was de aardappelen grondig met een borstel onder zacht stromend koud water.
Snijd de aardappelen in plakjes.

Snijd het kontje van de solo clove knoflook en dan vertikaal doormidden.
Verwijder de harde vellen en hak de solo colve knoflook fijn.

Klop de Griekse yoghurt los en klop vervolgens 1 eetlepel olijfolie erdoor.
Meng de kardemom poeder, cayennepeper, paprikapoeder en een derde van de verse oregano erdoor en zet het apart voor later gebruik.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes lichtbruin met wat zeezout, 4-seizoenen peper, een kwart van de solo clove knoflook, een theelepel rozemarijn en een derde van de fijngehakte oreganoblaadjes.

Snijd ondertussen de champignons in plakjes.

Snijd de gele paprika langs de naden door en verwijder het zaad en de witte zaadlijsten.
Snijd de gele paprika dan in reepjes en daarna in stukjes.

Verwarm de convectie oven op 160 graden Celsius voor.

Leg een laag gebakken aardappelschijfjes in een ovenschaal.
verdeel daarop de champignons en de gele paprika.
Leg hier bovenop de overige gebakken aardappelschijfjes.

Verhit de overgebleven olijfolie in de pan.
Schroei dan de kipfilet aan alle kanten dicht samen met de overige solo clove knoflook.

Leg de kipfilet dan bovenop de aardappelschijfjes en verdeel het yoghurt mengsel over de kipfiet en aardappelschijfjes.

Zet de ovenschotel in de convectie oven 1 plaats onder het midden en laat het 35 minuten lang bakken.

Haal het uit de oven, garneer het met een pruimtomaat die in plakjes gesneden is en serveer het zo snel mogelijk.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 30 Juni 2012.