Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

AFRIKAANSE EEND

tekstbestand

Hot & Spicy is deze Afrikaanse Eend. Een heerlijk eenvoudig gerecht voor bourgondiërs. Een hoofdgerecht in de keuken van de Happy Chief Cook.

Een heerlijk gerecht voor twee personen. Behalve voor grote eters, dan is het voor één persoon.

Dit is een origineel recept van de Happy Chiefcook.

Het is een eenvoudig gerecht, maar wel een pittig gerecht.
Wilt U het niet pittig hebben, laat dan de Spaanse peper achterwege.

Bereidingstijd: ± 2 uur.
Antal personen: 2.

Benodigdheden:

één wokpan.

Ingrediënten:

1 eendenborstfilét á ± 350 gram,
100 gr sugarnaps,
1 zoete ui (in ringen gesneden),
250 gr champignons (in plakjes gesneden),
1 Spaanse peper (zeer fijn gesneden),
2 eetlepels olijfolie,
2 blokken woknoedels (Conimex),
African Original Zeezout Mix met groene kruiden (Fair Trade),
African Original Peper Mix met sinaasappel,citroen en knoflook (Fair Trade),
Fruitpepper Rode Vruchten (AH excellent),
2 eetlepels Sukiyaki Woksauce (Kikkoman).

Bereiding:

Van de eendenborstfilét de huid kruislings insnijden ongeveer 1,5 centimeter van elkaar.

Vervolgens de eendenborstfilét aan beide kanten stevig kruiden met de zeezout mix, peper mix en de fruitpepper.
Laat het minimaal één uurtje intrekken.

Zet de wokpan op een hoog wokvuur.
Doe de olie in de pan.
Wachten totdat het goed heet is (de olie begint te walmen).
Leg vervolgens de eendenborstfilét met de huidkant in de pan.
De deksel er gelijk daarna op de pan zetten.
Na 1 minuut gaat de pan op de kleinste pit op de laagste stand.

Na 13 tot 15 minuten draait u de eendenborstfilét op de vleeskant.
Het deksel gaat terug erop en weer 13 tot 15 minuten laten sudderen.
Vervolgens de eendenborstilét weer op de huidkant keren en nog 5 à 6 minuten laten sudderen.

Haal het vlees uit de pan, en leg de gebakken eendenborstfilét op een voorverwarmde schaal.

Zet de wokpan weer op een hoog wokvuur.
Als het weer heet is, doe dan in de pan, de sugarnaps, ui, champignons en de Spaanse peper.
Roerbak dit ongeveer 5 minuten.

Wel in de tussentijd dat u de groenten roerbakt, de woknoedels in kokend water, gedurende 2 minuten.

Doe de woknoedels bij de gewokte groenten en bak dit nog één minuut op.
Voeg er vervolgens de Sukiyaki Woksauce bij.
Even goed omschudden terwijl u nog roerbakt (15 seconden).

Schuift het eten uit de pan op de voorverwarmde schaal.

Eet smakelijk!

Een gerecht van en bereid door de Happy Chief Cook.