Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

BOURGONDISCHE KIP MET OUD BRUIN BIER

tekstbestand

Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier geserveerd met kruimelige aardappelen en doperwtjes met worteltjes, bereid door de Happy Chief Cook.

Bourgondische kip met oud bruin bier geserveerd met kruimelige aardappels en doperwtjes met worteltjes.

De kipfilet is zeer zacht en mals.

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2 kipfilets (ongeveer 500 gram),
25 gram roomboter,
100 gram katenspek,
1 flesje Oud Bruin (Heineken),
250 gram champignons,
0,1 liter wildfond,
250 gram sjalotjes,
zout naar smaak,
4-seizoenenpeper naar smaak,
3 laurierblaadjes,
1 theelepel gedroogde tijm,
1,5 eetlepel slagroom.

Optioneel:

1 à 2 eetlepels bloem,
3 eetlepels koud water.

Bereiding:

Wikkel de katenspek om de kipfilets en zet deze vast met cocktailprikkers.

Snijdt het kontje van de sjalotjes en verwijder de droge vellen.

Verhit de roomboter in een zware gietijzeren braadpan.
Zodra de roomboter begint te bruinen kunnen de kipfilets toegevoegd worden.

Bak de kipfilets rondom bruin.

Voeg de sjalotjes toe en fruit de sjalotjes totdat ze een beetje zacht beginnen te worden.

Strooi de tijm erover en voeg de laurierblaadjes toe, en schenk het oud bruin bier erover.
Sluit de pan met het deksel en laat het 50 minuten sudderen.
Keer de kipfilets na 25 minuten om.

Borstel de champignons schoon en snijdt ze in vieren en voeg ze aan de kipfilets toe en laat ze 5 minuten sudderen met het deksel op de pan.
Haal daarna het deksel eraf en laat het gedurende 15 minuten inkoken.

Voeg de slagroom toe en roer het goed door de saus heen en laat het nog 5 minuten pruttelen op het vuur.

Mocht de saus nog te dun zijn, dan kunt u deze binden met wat bloem vermengd met koud water.

Proef de saus en voeg 4-seizoenenpeper en zout naar smaak toe.

Verwijder voor het serveren de cocktailprikker.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 12 Februari 2011.