Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten in de keuken van de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

BURGOO (Stoofschotel)

tekstbestand

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1,5 kilogram kip,
1 kilogram rundvlees,
3 liter water,
1 eetlepel peper en zout,
1 theelepel witte peper,
6 plakjes gerookte spek,
2 blikken tomaten,
1 aardappel, in blokjes gesneden,
4 wortels, in plakjes van ongeveer één centimeter,
1 grote ui, grof gesneden,
1 kopje selderijknol,
1 grote groene paprika, kleingesneden,
2 eetlepels bruine suiker,
1 grote spaanse peper, in fijne ringetjes gesneden,
4 hele kruidnagels,
1 teentje verse knoflook, in dunne plakjes gesneden,
1 blaadje laurier,
4 maïskolfjes,
2 blikjes boterbonen,
300 gram Okra's,
4 eetlepels bloem,
peterselie.

Bereiding:

Doe de kip, rundsvlees, water, zout en peper in een pan.
Doe het deksel erop en kook tot het vlees gaar is.
Haal het vlees uit de pan, en bewaar de bouillon.
Snijd het vlees in blokjes.
Bak het spek knapperig.
Haal het uit de pan en bewaar het spekvet.
Verkruimel het spek.
Doe bij de bouillon: rundsvlees, tomaten met hun vocht, aardappel, wortels, uien, selderijknol, paprika, suiker, spaanse peper, kruidnagels,knoflook en laurierblad.
Doe het deksel op de pan en laat het één uur sudderen.
Regelmatig roeren.

Verwijder de kruidnagels en het laurierblad.
Voeg maïskorrels toe, de kip, okra en de boterbonen met hun vocht.
Laat 20 minuten sudderen.
Vermeng het spekvet met de bloem en voeg aan het gerecht toe.
Laat het vocht indikken.
Voeg zout naar smaak toe.
Garneer met peterselie.

Eet smakelijk!