Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten in de keuken van de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

KRAOTACH'S DRAGONBALLS (gevulde pasteitjes)

tekstbestand

Een origineel recept van de Happy Chief Cook.

4 personen

Ingrediënten:

8 velletjes bladerdeeg,
4 plakjes jonge kaas,
4 plakjes ham (bv. achterham of slagersachterham),
1 middelgrote champignon fijngehakt,
1/4 rode paprikatje tot stukjes van maximaal 1 centimeter fijngesneden,
80 gram geraspte oude kaas,
1 à 2 eetlepels gembersiroop,
1 groot ei hardgekookt en fijngestampt,
0,5 eetlepel sambal badjak,
peper en zout,
1 ei geklutst,
sesamzaadjes.

Bereiding:

Doe het fijngestampte ei in een grote kom, en voeg er een beetje gembersiroop bij.
Meng dit tot één massa die een beetje smeuïg is.
Meng dan de oude kaas erdoor.
Vervolgens de sambal badjak, peper en zout en dan pas de champignon en de paprika.
Daarna langzaam zoveel gembersiroop erbij gooien, onder voortdurend kloppen, totdat het een stevige massa is geworden.

Men nemen dan een plakje jonge kaas en leg daar een volle eetlepel van de vulling op.
Dan oprollen en vervolgens in een plakje ham oprollen.
De zijkanten omslaan naar het midden.

Pak daarna een velletje bladerdeeg.
Leg het rolletje er diagonaal op en rol hem tot net voorbij het midden op.
Smeer op de bovenkant en de zijkanten wat ei, en vouw vervolgens de zijkanten om.
Smeer op de blootliggende flap ook in met ei en rol hem daarna op.

Leg hem daarna op een tweede velletje deeg, en rol hem weer zo op.

Wrijf de naaden weg en duw er met een scherp mes voorzichtig een motief erin.

Smeer de dragonballs in met ei strooi er de sesamzaadjes erover.

Bak hem in de oven af op 180 graden Celcius / gasstand 6, totdat ze goudbruin zijn geworden.

Eet smakelijk!