Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

EENDENBORSTFILÉT À LA KRAOTACH MET AARDAPPELTJES EN SPERZIEBONEN IN PAPRIKASAUS

tekstbestand

Hoofdgerechten Happy Chief Cook: Eendenborstfilét  la Kraotach met aardappeltjes en sperziebonen in paprikasaus, Eendenborstfilét die gevuld is met knoflook peper en pijnboompitten, Een orgineel recept van Kraotach voor een eendenborstfilét.

Bereidingstijd: ongeveer 50 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

400 gram eendenborstfilét,
450 gram geschilde vastkokende aardappeltjes in zak,
300 gram gebroken sperzieboontjes,
3 à 4 gegrilde oranje paprika's uit pot,
1 à 2 zongedroogde tomaten op olie,
1 eetlepel kristalbloem,
2 eetlepels olijfolie,
9 tenen knoflook,
150 ml water,
4 eetlepels kippenvet of olijfolie,
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten,
1,5 theelepels 4-seizoenenpeperkorrels,
fijngemalen 4-seizoenenpeperkorrels en zout.

Bereiding:

De eendenborstfilét aan de vleeskant drie keer diep schuin insnijden zodat er zakjes ontstaan.
Deze zakjes vullen met 6 geplette teentjes knoflook (ieder zakje 2 stuks), grof gestampte peperkorrels (in ieder zakje een halve theelepel), en geroosterde pijnboompitten.
De huidkant ruitgewijs door de huid heen kerven met een scherp mes.
Een grote wokpan/braadpan 4 eetlepels kippenvet of olijfolie op een grote brander verhitten tot de pan zeer heet is (er een walm van de pan af begint te komen), dan het vuur laag en gelijk daarna de eendenborstfilét met de huidkant in de olie/vet.
De eendenborstfilét nog even peperen en zouten naar smaak.

Het deksel op de pan doen (gesloten) en laten sudderen voor 10 minuten.
In de tussentijd de paprika's en de zongedroogde tomaat en 3 teentjes knoflook pureren, nog 2 eetlepels olijfolie bijdoen en door de puree heen klutsen, eventueel nog peper en zout toevoegen naar smaak.
Er vervolgens nog 150 ml water erdoorheen mengen.
De zak met de aardappeltjes enkele gaatjes inprikken of een klein scheurtje van een centimetertje of 2.
In de magnetron op 650 Watt acht minuten en 40 seconden instellen, maar nog niet aanzetten.
Na 10 minuten de eendenborstfilét omdraaien op de vleeskant en weer 10 minuten laten sudderen.

Vervolgens de eendenborstfilét weer omdraaien op de huidkant en 10 minuten sudderen.
Daarna voor de laatste keer de eendenborstfilét weer op de vleeskant draaien en verder gaar laten sudderen.
De magnetron nu aanzetten.
Na vijf minuten de sperzieboontjes erbij in de pan doen en onder voortdurend omroeren van de sperzieboontjes vijf minuten verder laten sudderen.
De eendenborstfilét uit de pan halen en tussen twee voorverwarmde borden leggen.
De sperzieboontjes verder laten garen totdat ze beetgaar zijn.

Dan de kristalbloem erbij doen en goed erdoor roeren totdat de kristalbloem er totaal erdoorheen zit.
Vervolgens de paprikapuree erdoorheen mengen (even goed doorroeren voordat je het erbij doet) totdat de puree tot een romige saus gebonden is.
Hierna het vuur afzetten.
De eendenborstfilét in dunne schuine plakken snijden van een centimeter dik en op een voorverwarmde schaal leggen (een beetje uit elkaar geschoven).
De sperzieboontjes met de paprikasaus in het midden en de aardappeltjes aan de andere kant van de schaal.
Over de aardappeltjes naar smaak peper en zout erover strooien.

Eet smakelijk!

Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.