Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

EENDENBORSTFILET MET ABRIKOZENAPPELSAUS

tekstbestand

Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus, samen met aardappels in de schil, abrikozen en sugarsnaps. Een hoofdgerecht van de Happy Chief Cook. Eenvoudig te bereiden.

Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus, samen met aardappels in de schil, abrikozen en sugarsnaps.

Doordat de eendenborstfilet eerst rondom gebruineerd werd en vervolgens in de oven heeft gestaan is de eendenborstfilet aan de binnenkant zacht roze, terwijl het vel van de eendenborstfilet lekker krokant is.

Een hoofdgerecht van de Happy Chief Cook.

Aantal personen: 2.
Bereidingstijd: ± 30 minuten.

Ingrediënten:

2 eendenborstfilets,
1 pot abrikozen op appelsap van 340 milliliter,
sap van een kwart citroen,
2 eetlepels abrikozenjam,
0,5 theelepel chilipoeder,
10 gewelde abrikozen,
40 gram roomboter,
zeezout,
4-seizoenenpeper,
400 gram sugarsnaps,
10 à 12 kleine aardappels,
1 teentje knoflook (fijn gesneden),
2 theelepels gedroogde peterselie.

Bereiding:

De eendenborstfilet:

Snijd de huid van de eendenborstfilet kruislings in, in een ruitpatroon.
Strooi er zeezout en 4-seizoenenpeper over.
Verhit 25 gram roomboter in een pan en bruineer de eendenborstfilet.
Doe ze dan 12 minuten in een 250°C voorverwarmde hete-luchtoven met de huidkant naar boven.

De abrikozenappelsaus:

Giet de pot abrikozen af en vang het appelsap op.
Bewaar 8 abrikozen voor later.

Doe alle overige abrikozen bij het appelsap en voeg de abrikozenjam, chilipoeder, zeezout en 4-seizoenenpeper toe.
Maal het fijn met een blender of keukenmachine tot een gladde massa.

Haal de eendenborstfilet uit de pan en voeg het abrikozenmengsel aan het braadvocht toe.
Breng het aan de kook en roer alles goed door elkaar.
Kook het in, totdat de abrikozensaus helemaal gebonden is.

Voeg de 8 abrikozen bij de saus om ze mee op te warmen.

Houd de abrikozenappelsaus warm.

De aardappels:

Verwarm de hete luchtoven op 250°Celsius voor.

Was de aardappels zorgvuldig en verwijder slechte plekken.
Pak een groot stuk aluminiumfolie met de spiegelende kant naar binnen.
leg de aardappels hier op samen met 15 gram roomboter, het fijn gesneden teentje knoflook en de peterselie.
Vouw het aluminiumfolie dicht en leg het in de oven.
Na ongeveer 25 minuten zijn de aardappels gaar.

De sugarsnaps:

Zet de sugarsnaps met wat zout in het water op het vuur.
Kook zachtjes de sugarsnaps gedurende 15 minuten.

Serveren:

Verwarm de borden voor.

Snijd de eendenfilets in de lengte in plakken en dien op met de abrikozenappelsaus, aardappeltjes in de schil, warme abrikozen en sugarsnaps.

Eet smakelijk!

Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook. Geplaatst op 20 Maart 2009.