Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

EENDENBORSTFILET MET ABRIKOZENSAUS 2

tekstbestand

Eendenborstfilet met Abrikozensaus, samen met witte rijst en sperziebonen. Een hoofdgerecht van de Happy Chief Cook.

Eendenborstfilet met Abrikozensaus, samen met witte rijst en sperziebonen.

Doordat de eendenborstfilet eerst rondom gebruineerd werd en vervolgens in de oven heeft gestaan is de eendenborstfilet aan de binnenkant mooi roze, terwijl het vel van de eendenborstfilet lekker krokant is.

Een hoofdgerecht van de Happy Chief Cook.

Aantal personen: 2.
Bereidingstijd: 3 uur.

Ingrediënten:

400 gram eendenborstfilet (2 stuks),
200 gram gewelde abrikozen,
1 liter water,
2 groentebouillonblokjes,
2 eetlepels balsamicoazijn,
1 eetlepel bruine basterdsuiker,
25 gram roomboter,
zeezout,
4-seizoenenpeper (versgemalen).

Voorbereiding abrikozensaus:

Breng 1 liter water aan de kook en voeg de groentebouillonblokjes toe en breng het aan de kook.

Doe de abrikozen in een kom, giet er de kokende groentebouillon over en laat ze weken tot ze zacht (dit neemt ten minste 2 uur in beslag).

Pureer abrikozen en bouillon in een blender of keukenmachine met de azijn, suiker en 4-seizoenenpeper en zeezout tot een gladde puree.
Giet de puree in een pan en breng de puree, zo nu en dan roerend, aan de kook.
Temper het vuur en blijf roeren tot de abrikozensaus is ingekookt tot een dikke, stroperige massa.
Houd de abrikozensaus warm.

Bereiding eendenborstfilet:

Snijd de huid van de eendenborstfilet kruislings in, in een ruitpatroon.
Strooi er zeezout en 4-seizoenenpeper over.
Verhit de roomboter in een pan en bruineer de eendenborstfilet.
Doe ze dan 12 minuten in een 250°C voorverwarmde hete-luchtoven met de huidkant naar boven.

Afwerking abrikozensaus:

Haal de eendenborstfilet uit de pan en voeg de abrikozensaus aan het braadvocht toe.
Breng het aan de kook en roer alles goed door elkaar.
Kook het in, totdat de abrikozensaus helemaal gebonden is.

Kook in de tussentijd dat de eendenborstfilets gebruineert worden de rijst en en sperziebonen.

Voeg tijdens het koken van de rijst 2 à 3 eetlepels abrikozensaus toe en roer het erdoorheen.

Serveren:

Verwarm de borden voor.

Snijd de eendenfilets in de lengte in plakjes en dien op met de abrikozensaus, witte rijst en sperziebonen.

Eet smakelijk!

Een gerecht bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 15 Maart 2009.